En av fördelarna med att bo på två ställen är att man kommer “hem” två gånger i månaden. Nu är jag “hemma” i Nöbbele igen och det var hela tre veckor sen sist. Ett kärt återseende.
Och kan ni tänka er, solen skiner (ibland)!
Vad har hänt i trädgården under de tre veckor jag varit i Stockholm?
Vi tar bedrövelserna först:
- Även om det har regnat så har tomaterna inte fått vatten bakom fönsterglasen = inte mycket att skörda!
- Gurk-krukan har inte heller fått nå´t vatten = 1 styck gurka att skörda (se tidigare inlägg)
- Ogräset frodas ju lika gott som övriga grödor tyvärr
- Gräset växer så det knakar. På 3 veckor blir det högt.
- Sniglarna verkar ha frossat på min slingerkrasse. Gillar de krasse? Ja, de gillar väl allt!
- Nå´n/Nå´t har dragit upp en av krukorna med klöver, som jag köpte på Gunillaberg, från rabatten som jag jordslagit krukan i. Den var bedrövligt torr, men har, mot förmodan, redan piggat på sig. Den andra krukan (den rödare) stod kvar under jord och ser ut att må prima.
Ett annat underligt “fenomen” har drabbat mig.
Jag köpte två fröpåsar med grekisk oregano från LORD NELSON. Den ena påsen var verkligen grekisk oregano, smakar mycket oregano kan man lugnt säga, men den andra påsen!!!
Vad var det för frön i den?
Så här såg plantorna ut i början av augusti:
Så här ser de ut nu:
Nå´n som vet? Jag tycker det liknar ogräs jag, smakar inte som något jag känner igen! Kanske ska jag reklamera? Har faktiskt påsarna kvar. En av plantorna skiljer sig från de övriga och har stuckit i väg på höjden. Ingen ordning alls alltså!
Sen tar vi glädjeämnena:
Myntorna breder ut sig och börjar täcka myntarabatten
Jordgubbsplantorna revar och blir fler och fler. Jag får nog mitt jordgubbsland mycket snabbare än vad jag trodde.
Potatis skördas direkt innan måltid. Synnerligen gott!
Det blev en hjärtepotatis i år också!
Vintersquashen sprider ut sig över de två pallkragarnas alla breddar och lite till.
När morötterna är slut, tar man palsternacka!
1 kommentar:
Jag köpte ju åxå en klöver på Gunillaberg och de verkar tåla hur mycket torka som helst
Tur för jordgubbarna att de är så goda annars skulle jag inte odla en enda så jobbiga som de är med alla sina revor
ha det så bra
maggan
Skicka en kommentar