Årets smak
Yuzu Ingefära
En höglänt och frostbiten sluttning i ett avlångt land i fjärran östern. Långt bort från allt vad glögg heter. Här växer yuzufrukten vilt – och har så gjort sedan samurajernas dagar. 800 mil bort möter för första gången den japanska frukten svensk glöggkultur. Och här, i vårt lika frostbitna och avlånga land i väst, står den nu klar att avnjutas. Resultatet av det osannolika mötet mellan svensk tradition och fjärran österns frukt. En lika utsökt som välbalanserad starkvinsglögg med yuzufruktens smak av både grapefrukt och mandarin – en smak som samspelar väl med ingefärans kryddighet.
(från www.blossa.se)
Måste beställas/inhandlas och provas!
Är man julnörd, så är man.
Jag har samlat på årgångsglögg från BLOSSA sen 2006.
Glögg-smak & -doft är ett måste för att min jul ska bli perfekt. Fast jag måste erkänna att den vanliga vinglöggen (10 %) är godare.
Ett gott (nästan) alkoholfritt alternativ är LINGON-glöggen (2,25 %). Röd, hög & smal flaska som är sååååå dekorativ i sig själv.
Alla bilder är från www.blossa.se
1 kommentar:
Låter hur spännande som helst, älskar ingefära.
Ha det äst!
Kram Hélena
Skicka en kommentar