På en och en halv vecka händer det mycket i squash-landet.
Här är skörden efter min bortovaro!
I år har jag sått 4 olika sorter; Black Beauty (KLOSTRA), Tondo (klotrund, Runåbergs), Custord White (vitt flygande “tefat, Runåbergs) och Red Turban (vintersquash/pumpa, Runåbergs). Tondo och Black beauty har jag skördat tidigare i sommar och ätit på mina frukostmackor och haft i sallader (rå). Nu har jag även provat Custard White (stekt) i vitlöksolja med alrökt bisonkött till. Jo, det är sant! Vi var tre quinns på bisonsafari i somras och där kunde man köpa detta sällsynta, och dyra, men otroligt goda kött.
Gött!! Den som spar han har.
Det gröna “tefatet” (på undre bilden, till vänster) hade ramlat av sin kvist pga tyngden. Annars hade det förhoppningsvis blivit en jättestor “turban”. Det är fler på G och det ska bli skoj att se hur denna “turban” ser ut till slut.
onsdag 13 augusti 2014
Squash-skörd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Fantastisk växtkraft i ditt trädgårdsland. Squash är användbart till mycket. Både matlagning och bakning.
Kram!
Det är ju så himla kul med squash och pumpor! Du har ju redan så du klarar dig till jul.
Kram Anette
Skicka en kommentar