söndag 29 april 2012

Barnbarnens lekhörna

Har man barnbarn “måste” ju de också få en hörna i trädgården som är deras. Så här ser det ut just nu:
IMG_1086
Ställningen som mina nya fönster kom i sparade jag och vi ska bygga ett piratskepp av den i sommar.
IMG_1087IMG_1088
Två flugsvampspallar, en repstege och 4 gamla däck pryder än så länge platsen. I däcken står det stora terrakottakrukor. Där har vi satt klängkrasse, ringblommor och brokkrage.
IMG_1076IMG_1082
Se en till som har utnyttjat gamla däck till “krukor” här.
Det här blir den absolut färggrannaste delen av trädgården!

I det här (nordvästra) hörnet av trädgården är det fin kvällssol, så en ärvd utemöbel har fått sin plats där också. Där kan man sitta och äta härliga middagar har jag tänkt, eller fika. Drömmen är att ha ett stort matlagningsfat över öppen eld (jag vet att det heter nå´t speciellt!?) där, tillsammans med grillen. Ramlar jag över ett på loppis eller super-REA så slår jag till direkt!

De missprydande komposterna ska tas bort när de brunnit färdigt till hösten, jag lovar!
16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

3 kommentarer:

Margot sa...

Klart barnbarnen ska ha en trädgårdshörna:)) Kommer att bli färggrannt och fint i däckplanteringen! Riktigt häftigt att plantera i gamla däck, kikade in på den andra bloggen och kollade på bananplanteringen!
Spännande med din sparrisodling men det gäller att ha tålamod om man måste vänta två år på skörd:) Dock värt att vänta på!
Ha en skön helg!
Kram

Laila sa...

Så mysigt att vara barnbarn i Nöbbele! Gissar att de ser fram emot piratskeppet. Här har jag börjat fundera på att göra om lekstugan till hönshus eftersom barnbarnen numera föredrar egna äventyrsprojekt uppe i vår vilda skog. Utklädda i Robin-Hooddräkter eller medeltidsmantlar och med svärd och pilbågar drar tjejerna iväg så fort de kommer hit...
Kram

Anmaja sa...

Vad du jobbar! Men det blir väl fint också.
Gulliga små svamppallar!
Kram - Anna
http://blogg.omakastengods.se/