tisdag 22 maj 2012

Alternativ månadsbild i maj

Går jag ett steg längre bak när jag tar månadsbilden, får jag den här vyn över min köksträdgård. I förgrunden syns den påbörjade kompostlimpan.  Bredvid ser man det blivande jordgubbslandet. En soffa att sitta och njuta på när man har jobbat klart för dagen … eller bara tar fikapaus, finns också där numera.

IMG_1506

Bakom soffan har jag  planterat de pionknölar som jag hittade när jag grävde för örtagården. Där fanns det redan några så jag samlade ihop alla på samma ställe. Några blommor har jag inte fått … än ….. men det sista som överger människan är ju hoppet, som ni vet. Pionrabatten ser inte mycket ut för världen i dag, men vänta ni bara …….

Just nu blommar hängkaraganen (som ni ser i mitten av bilden, lite längre bak) med härligt GULA blommor och titta ……. ett litet bi kom med på bild!
2012_05_223coll3
Det är märkligt det där med de gula blommorna i min trädgård. Det är som om de verkligen vill visa att de också platsar där, fastän de är gula.

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

3 kommentarer:

Pilgrim sa...

Underbart är det just nu och jag har blivit förtjust i gula blommor, speciellt de krämgula.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Charlotta Cesar sa...

Tack goa, goa för alla fina kommentarer hos mig. Jag hinner knappt med mina egna blogginlägg men jag måste bara titta inom och se allt fantastiskt som händer hos dig:) Jag är såå nyfiken på allt som hänt med din örtagård sen förra sommaren. Hoppas få se den snart:)
Kram!

IET sa...

Oj vad du jobbat på. Det där ser ju finfint ut! Härligt! :-)))