torsdag 24 maj 2012

Myntarabatten

Mitt emot örtagården ligger min myntarabatt. Den är ungefär lika stor som örtagården. Mellan örtagården och myntarabatten går en gång av gamla trädgårdsplattor. Hela härligheten ligger rakt utanför köksingången, precis som det ska vara! Ni skymtar örtagården till vänster på översta bilden.
Just nu ser det mest ut som ett grustag, men när myntan kommer  gång att växa kommer det inte bli mycket bar jord för ogräset att få fäste i.
IMG_1538
IMG_1542
Chokladmynta (från Madam Cesar) samsas än så länge med marockansk mynta (från Laila i Fagerdala), myntaplantor från familjen Vild, 2 äppelmyntor (en från VÄXTHUSMADAM och en från KLOSTRA), grapefruktsmynta, pepparmynta och ännu en marockansk mynta (alla från KLOSTRA).
Har jag “snöat in på “ myntor? Ja, kanske det!
Jag använder mynta i min smoothie varje morgon och jag dricker gärna mynta-te, så det går åt en hel del. Förut hade jag mynta i en pallkrage, men myntan växte, som ni förstår, ur pallkragen ganska snabbt.
Jag har beställt ytterligare chokladmynta från KLOSTRA. Den ska få växa till sig i den sista tredjedelen av myntarabatten.

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

1 kommentar:

Tre Tanter sa...

Glad Pingst önskar 3 tanter!