onsdag 13 juni 2012

Månadsbild juni 2012

IMG_1871
Under juni, juli borde man egentligen ta två bilder per månad. Det händer ju så mycket i köksträdgården under den perioden!

Sen maj har gräset klippts, solrosor, potatis (som blev över) och 6 jordgubbsplantor är satta i det blivande jordgubbslandet (närmast kameran), potatisen i de 4 pallkragarna växer på, rabarbern har redan skördats två omgångar (= 2 pajer + lite i frysen), 4 av 6 sparrisplantor har fått “plymer”, gröngödningsgrödor är nerpetade i de 4 pallkragarna med squash (mycket näringskrävande), sått är morötter, palsternacka, rädisor, mer ruccola, spenat, sockerärtor och sallad, vitlök och vanlig lök växer på och i den pallkrage som det var jordärtskockor i förra året envisas det med att skjuta fler skott. Min mage visade sig inte vara så förtjust i jordärtskockor så det blir ingen odling av det i år. Jag hittar även gammal mynta som kommer upp mellan pallkragarna och i komposten.
Undrar hur det kommer sig?  Blinkar 
Har man en gång satt mynta och jordärtskockor så får man nog skylla sig själv. De ger inte upp så lätt utan kommer tillbaka och tillbaka och tillbaka ……..

Återstår att sätta i gång kompostlimpan. Det blir semesterns första projekt. Medan köksträdgården väntar på den näringstillförseln vattnar jag med utspätt nässelvatten/urin, lägger i gräsklipp, sår gröngödningsväxter och öser över några säckar köpegödsel så länge.

el2012vilja
el2012kärlek
PS: Titta gärna in på sidan/fliken “Månadsbilder” så kan du jämföra mellan de olika månaderna. DS

3 kommentarer:

Pilgrim sa...

Jo, nu växer det minsann! Jisses hinner knappt med.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Laila sa...

Himmel vad mycket du hunnit med! Och mer blir det! Du är ett energiknippe! Hur länge varar semestern?
Kram

Agneta sa...

Visst är jordärtskockorna hopplösa, fast jag tål dom men man hinner inte äta upp dem och myntan likaså!
Så fint du gjort.
Kram Agneta