onsdag 4 juli 2012

Månadsbild juli 2012

IMG_2328

Den nya fågelskrämman vajar i vinden, jordgubbarna börjar mogna (jag har smakat två),  potatisen (blasten) “svämmar över” i pallkragarna, bönor & ärtor har äntligen börjar växa, rabarbern är snart färdigskördad, det är dags för nya sådder av sallad och rädisor, squashen har tagit god tid på sig att börja växa men solrosorna växer så det knakar, men de står nog lite för tätt. Jag trodde inte de jättegamla fröna skulle gro så bra!
Kompostlimpan är tyvärr inte påbörjad än, halm saknas, och palsternackorna gror INTE alls. De nya trävita pallkragarna är målade (syns inte på bilden).

Nu går gräsklippet från gräsklippningen som gödning till pallkragarna eller jordgubbslandet och den första omgången gröngödningsväxter är upprivna och antingen lagda på komposten eller lagda runt squashen som extra gödning, fukthållare och ogräsbekämpare.

Den täckta komposten börjar fyllas på och jag har gjort nässelvatten att gödsla med. Fy vad det lyktar pyton!

Smultronen börjar mogna och är jättegoda!

Ja, det var kortfattat vad som händer i köksträdgården just nu. Vill du jämföra bilderna månad för månad under 2012 finns de under fliken “Månadsbilder”.

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

4 kommentarer:

Laila sa...

Du har verkligen fått fart på din köksträdgård! Även här står bönor och squash stilla, alltför kyliga nätter antagligen. Tror du det är för sent att så morötter nu? Av första sådden har typ fem kommit upp...
Kram

EL sa...

Hej Laila! Mina små morötter har inte kommit långt, de heller, så det är nog inte för sent att så nya för dig. Vi får hoppas på en lång och varm höst så att vi kan skörda framemot oktober så där. Det verkar väl troligt att det är de kalla nätterna. Jag har sått nya rädisor, sallad och lite mer spenat i dag.
En skön kväll önskar Eva Linnea

bakom berget sa...

Här var du ju!! Nu har jag hittat dig igen :o))
Hoppas du har det gott där i ditt sommarparadis.
Kram Åsa.

Pilgrim sa...

Det är inte klokt vad tiden går fort! Redan juli. Härligt med så mycket i grönsakslandet :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena