måndag 6 augusti 2012

Bröllop & Vita vinbär

Som ett extra minne från den fantastiskt vackra och romantiska bröllopshelg jag varit på, köpte jag en vit vinbärsbuske ´Ribes Vita Holländska´ på Mölltorps Handelsträdgård. Vitt och bröllop hör ju i hop så det blev vita vinbär!
IMG_3246

IMG_3248IMG_3250
Några vita Rosenskära och en fin skylt kom också med hem. Vi köpte ett fint presentkort till det vackra brudparet, som egentligen var den stora anledningen till att vi var i Mölltorp och handlade.
IMG_3122

Historien bakom den här potatisen tog jag med i mitt lilla tal till brudparet.

IMG_2937
Det här paret hittade varandra i tv-programmet “Bonde söker fru” och den dagen när Bonden gjorde sitt sista val, och valde S (!), så tog jag upp den här kärlekspotatisen i en av pallkragarna här på Villa Linnea. Det var ju en så tydlig & härlig symbol för kärleken. Den här hjärtformade potatisen satta jag i våras i en kruka och dagen innan bröllopet tog jag upp de 7 nya potatisarna som bildats, några var pyttesmå men de fick följa med i presenten ändå. Antingen får brudparet koka potatisarna och äta upp dem, men kanske hellre spara dem till nästa vår och sätta och låta kärlekspotatisen föröka sig och sprida kärleksbudskapet över potatisåkrarna. Det väljer de själva. “Må lycka och välgång följa er över de sju potatisåkrarna” avslutade jag mitt tal. Potatisen är en ´Amandine´ (fransk mandelpotatis).

Lite extra dekoration utanför hotellet som passade så bra till ett bröllop. Det blir lite reklam, men det får jag bjuda på. Jag tyckte glassgubben och hans fru var så söta.

IMG_3092IMG_3093IMG_3092
Frukosten avnjöts på fint grånade trädgårdsmöbler, min favoritfärg.
IMG_3218

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

IMG_3187a

3 kommentarer:

Laila sa...

Minns att du berättade om kompisen som var med i programmet. Såg det aldrig men anade ju att det skulle bli de två. De ser mycket harmoniska och rara ut! Det där programmet skulle du kanske anmäla dig till...
Här har himlen just öppnat sig, ville ju har regn men inte ALLT på en gång!
Kram

Margot sa...

Underbart med bröllop och vilken kul historia med kärlekspotatisen! Härlig bild på dig!
Nu vräker regnet ner här och ska tydligen fortsätta ett långt tag framöver!
Ha det gott!
Kram

Pilgrim sa...

Vilken kärlekspotatis! Jag såg programmet och blev så glad att de hittade varandra. Man kunde känna vibbarna genom tv-rutan.
Ha det bäst!
Kram Hélena