lördag 6 oktober 2012

Månadsbild – oktober 2012

IMG_3923
Nu är solroshäcken borta (det mesta ligger i den pimpade kompostlimpan, blomfröna till fåglarna), några pallkragar är förberedda för vintern, i två finns fortfarande potatis kvar, planteringsbordet är flyttat till den pallkrage som ska ha komposten nästa år (närande delen i växtföljden), drivbänken är undanställd, några squash finns det kvar att skörda, vintersquashen fortsätter breda ut sig (det kommer att bli ett tiotal pumpor), tomaterna (ej i bild) frodas men hinner nog inte mogna, jordgubbsplantorna revar sig så det står härliga till och sockerärtorna sjunger på sista versen.
IMG_3924
Mizunakålen sticker upp sitt rufsiga huvud i övre högra hörnet på bilden ovan.

Nu får jag snart bestämma från vilken vy jag ska ta månadsbilderna under 2013.

Även om det har regnat och regnat och regnat så är det nå´t visst med hösten i alla fall! Arbetet i trädgården stillnar, man glömmer alla misstag och minns bara alla “lyckor” och man kan börja fundera och förbereda för nästa säsong. Trevligt, eller hur?

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

2 kommentarer:

bakom berget sa...

Ja det låter jättetrevligt! Så fint du har det i din täppa. Här vaknade jag till en vit morgon idag. Frost på alla gräsytor. Sååå vackert!

Ha en skön helg! Kramfrån Åsa.

Margot sa...

Ser så härligt ut på ditt Villa Linnea, jag är nog lite avis på dig som får bli smålänning på heltid nu snart:)) Vi får allt vänta några år än innan vi är där, men den som väntar på något gott........
Ha en härlig helg!
Kram