torsdag 28 mars 2013

Inspiration från oväntat håll

Ibland kommer den rätta inspirationen från oväntat håll. Jag har mina funderingar på hur jag ska få till det där med vatten i trädgården och hur jag ska göra med den nordvästra delen av trädgården. Det hade börjar spira en tanke om något Kina- eller Japan-inspirerat hörn på något sätt med just vattenelementet. Så …. i söndags var jag på STASS-möte (Sällskapet TrädgårdsAmatörerna Södra Småland) och där vann jag en bok; “STEN & VATTEN i trädgården” av Alan & Gill Bridgewater och Bryan Hirst.
IMG_5215 IMG_5216IMG_5217 IMG_5218
I den hittade jag en jättebra beskrivning på hur man gör en japansk suisekisten av tuff (en blandning mellan 1 del cement, 1 del sand och 2 delar torv).
Et voîla!!
Nu får jag alltså börja/fortsätta pröva på tuff/betong också. Inte illa!! Det blir lite asiatisk inspiration till NO-hörnet, när det ska pyntas och dekoreras omkring stenen.
Det blir inte mycket till vattenblänk, men nå´n stans måste man ju börja. Det kanske blir början på ett större vattenarrangemang så småningom, vad vet man!?
Jag känner mig väldigt ivrig och inspirerad att sätt i gång med detta projekt.
En annan vinst var 10 lökar/knölar Anemone Coronaria “Mr. Fokker”. I en stor terrakottakruka, kanske i mitten av potagern, hoppas jag den ska trivas och blomma rikligt.
2013a

5 kommentarer:

bakom berget sa...

Tittar in för att önska Dig en glad påsk!

Kram Åsa.

Bettina Bäck sa...

Nej men, vilket kul betongprojekt! Tjatar mig blå, jag vet, länka gärna sedan till min betongsamling. :-) Och ha en ljuvlig påsk!

Pilgrim sa...

Den boken har jag, måste nog ta och titta lite närmre på den. Ser jättespännande ut.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Viola sa...

DET DÄR FIXAR DU..ÄR JAG HELT ÖVERTYGAD OM :) HA EN FIN PÅSKHELG MED DE DINA, ROLIGT ATT DU TITTADE FÖRBI, KRAM

Skaparglädje sa...

Åh, så roligt. Grattis till dina fina vinster.