måndag 10 juni 2013

Japansk lönn (Acer palmatum ‘Atropurpureum’)

Som minne från min tripp till Rättvik köpte jag en japansk lönn. Den har prytt sin plats på fönsterbrädan i Lingonkråka i väntan på transport till Villa Linnea.
japlönn
Nu återstår att hitta en fin plats till den på Villa Linnea, så att den trivs och kanske blir sisådär 150 cm hög och 100 cm bred (enligt etiketten). Det kanske blir början på “Japanska Hörnan”?

Jag har länge funderat på att köpa en japansk lönn, men inte kommit till skott. Nu blev det äntligen av. Man behöver “ramla över” vissa saker ibland för att överraska sig själv.

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

6 kommentarer:

Pilgrim sa...

Så fin den är :-) japanska lönnar är jättevackra! Älskar färgen på din, ska bli roligt att se vilken plats den ska få i trädgården.
Kram Hélena

Veronica sa...

Jo men visst är det så att man helt plötsligt kan bli med en japansk lönn eller annat man suktat över men inte "ramlat" på...

De är vansinnigt snygga :)

Skaparglädje sa...

Den kommer säkert att trivas bra i Nöbbele.

Linneagården sa...

Hej Eva-Linnea. Vilken rolig växt. Hoppas den hittar en passande plats i den blivande? Japanska hörnan.
Ha det gott.
//m

Susie på Stjärnarve sa...

Japanska lönnar är underbara, speciellt i motljus! Har två stycken i en sur del av "murrabatten", annars så trivs dom inte speciellt bra här med vår kalkjord. Tyvärr!!

Margot sa...

Det var ett bra köp, japanska lönnar är väldigt vackra! Min granne har en sådan intill sin lilla damm, den har fantastiskt fin färg! Blir härligt för din med så många lediga veckor i sommar!
Ha det gott!