tisdag 30 juli 2013

Hundvakt & “RunKeeper”

Nu har min dotter med familj stuckit till Finland och lämnat mig och hundarna kvar i Småland. Det är trevligt med lite sällskap igen, nu när alla gästerna har åkt hem. Det är ett kärt besvär att ta hand om två (ganska små) hundar. Det bästa med att vara hundvakt är att jag kommer ut på promenader varje dag, en långpromenad och en kort kvällsrunda.
IMG_6885
IMG_6890IMG_6886
Som extra krydda på promenaderna har jag telefonen med mig. Där är det inte musik eller talbok längre utan en datorröst som talat om för mig var 5:e minut hur länge, hur långt och hur fort jag har gått. Jag har nämligen lagt in app´en “RunKeeper” efter tips av kusin M. Riktigt inspirerande!! Så nu vet jag exakt hur långa mina rundor är. Nackdelen för min del är att jag helst ska gå fortare och fortare för varje gång. Då finns det ingen tid för att plocka blommor eller kolla in annat skoj. Mnja, den nackdelen tar jag med jämnmod.
homepage-iphone_2

2013a

2 kommentarer:

Anmaja/Lussekatt sa...

Söta små hundar som får dej med ut, så bra. Jag har ju Lussekatt, men han den latmasken ligger gärna bara i fönstret och tittar på fåglarna. Och när vi går ut är det bara på gården så några långsvängar är det inte tal om. Mina långsvängar får bli per cykel istället, där kan det bli några mil per dag.
Jag hade RunKeeper förut men den pratade för mycket och slukade så mycket batteri tillsammans med Turf och en ljudbok så jag tog hem MinaSpår istället. Den är enkel och avskalad, visar var jag cyklat. Det räcker för mig tycker jag.
Ha det gott - kram
Anna

Anja sa...

Hehhee!Den där appen måste jag kolla! man kan ju välja mär man använder den;)))!/Anja