måndag 15 juli 2013

Utflykt

Jag har varit på utflykt till en annan trädgård, i en annan del av Sverige, hos vännerna M & S.
Med mig hem därifrån fick jag några fläder-sticklingar, så nu går jag i väntans tider och hoppas jag kan plantera en fläder nästa säsong. Sen, om ytterligare några år, kanske jag kan skörda mina första fläderblommor.
“Slow gardening” heter det visst!?
IMG_6563 IMG_6564 IMG_6565
(Mamma-trädet ovan)
Min önskan om ett silverpäron och ett växthus har iom flädersticklingarna fått förnyad aktualitet. Jag har hittat ett sätt att kunna ha växthuset där jag i år har party-tältet. Jag planterar helt enkelt träd söder om växthuset, så får jag skugga i växthuset. Träden skulle i så fall vara, till att börja med, ett silverpäron och en fläder. Sen kanske det blir ett persikoträd och en vinstock också?!
IMG_6569b
Idén fick en rejäl skjuts upp på prioriteringslistan när jag såg att dessa träd skulle hamna i linje med äppelträdet. Är man lite knäpp då, eller!?

Hos vännerna M & S serveras det alltid mycket god mat, gott vin och goda efterrätter. Om några år kanske jag kan ta egna persikor och göra efterrätt av. Tänk ……
IMG_6566

2013a

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Nya planteringar på gång hos dig. Alltid lika roligt.

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Er du klar for nok en utflukt? Blir du med på sommerens Blogger´s Sunday Walk fk. Du kan dra hvor du vil... Mer info finner du på bloggen min. Ha fortsatt en fin kveld ;:OD)