torsdag 6 mars 2014

Månadsbild mars 2014

I dag var det en fantastisk dag i trädgården. Solen sken från en klarblå himmel och den första lunchen åts ute.
IMG_9016
Första trädgårdsarbetet i år bestod mest i att rensa upp i rabatterna och i kökslandet (pallkragarna). De slutna komposterna (2 st) tömdes och flyttades till de nya pallkragarna som ska gödslas i år och de öppna trädgårdskomposterna (2 st) sorterades och det lite mer fina materialet lades i pallkragarna som ska få ta hand om squashen och pumporna i år. De behöver massor med näring så det är bara att ösa på med all kompost man har.

Den ser föga inspirerande ut, men potagern är iaf i ordning och ligger och väntar på att det ska sås frön i långa banor. I år blir det nog mer blommor än ätbara grönblad, förutom den fyrkant med persilja som jag sådde i höstas (pallkragen längst ner till vänster) och de två ruggarna med gräslök som flyttades hit i somras (pallkragen längst upp till vänster), blir det nog bara någon enstaka sorts salladsblad som ska sås. Men man vet ju aldrig, det kanske blir spenat också och …… Solrosorna och majsen ska få växa på annat håll i år!
IMG_9012
IMG_9014 IMG_9013
Jämför januari och februari:
IMG_8721IMG_8654

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

2 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Och helgen ska bjuda på ännu mer sol och vårvärme.

Drömgården sa...

Ja vilken märklig vinter det blev i år. Det positiva är väl att vårkänslorna blev tidigare... men oron större över hur växterna mår efter detta...

Nu får vi se framemot ett fint trädgårdsår ska vi hoppas!

/Kitty