tisdag 17 juni 2014

Månadsbild juni 2014

Tulpan-, påsklilje- och narcisslökarna är upptagna sen månadsbilden i maj och potagern är färdigställd för nästa fas; sommarblommorna och salladerna.
IMG_9962
Åh vad det ska bli härligt att få så ringblommor, tagetes och krasse i södra delen, grön sallad i den östra och något blott och/eller svart i den norra delen. Vad vet jag inte riktigt, men det blir nog några sommarblommor. Jag har rätt mycket gamla frön som jag gärna vill använda. Vit gurkört har självsått sig och kommer igen och den vita perenna luktärten har äntligen börjat växa till sig ordentligt. Frön från herr Traktors domäner har fått förstärka och hjälpa till att klättra och fylla upp det dekorerade/pimpade klätterstödet (från BILTEMA!!). Kärleksörten, persiljan, gräslöken, några krassefrön, några mangoldplantor och en självsådd nykomling (som jag inte vet vad det är) har dykt upp och växer på i år igen. I krukan syns en agave, som håller på att bli fler.
  IMG_9967
Jag ser fram mot att få visa hur färggrann potagern kommer att vara i juli.
16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

2 kommentarer:

IET sa...

Härligt att frossa i ettåringar. Det blir snyggt mot lådorna.

Rost och rädisor sa...

Gillar hur du har arrangerat lådorna med ett rum i mitten och två ingångar. Hoppas nu det kommer att växa så det knakar.
Ha det fint
Anette