onsdag 19 december 2012

Utsikten från min “nya” läsfåtölj

IMG_4268
IMG_4269
IMG_4270
IMG_4276
I går möblerade jag om i hallen och tv-rummet (som går i ett med matrummet, utan dörrar och väggar mellan) och förberedde för att byta entré till våren. Just nu ligger en stor upplogad vall framför den entrén. Suck!! När vallen har smält ner i vår ska mina gäster & besökare få gå in den “rätta” vägen i Villa Linnea. Enligt feng-shui är entrén mycket viktig och där har jag missat totalt hitintills. Grov-entrén är smal, kall och mörk. Inte inbjudande precis! Där har jag haft (och har fortfarande) min ingång i huset. Dessutom passerar man tvättstugan (utan dörr) innan man kommer in i köket. Men till våren blir det ändring. Då kommer man att komma in i huset till vänster om det svarta “toalettbordet”. Dörr & fönster ska bytas först innan jag visar bilder.

När jag höll på och drog möblerna (framförallt en soffa) lite hit & dit visade det sig att en alldeles jättefin läshörna plötsligt uppstod. Lampa, läsfåtölj och fotpall, allt passade perfekt. Jag har saknat någon naturlig plats att sitta och läsa på, och nu har jag en!
IMG_4287 IMG_4290

Tittar man noga på bildsviten överst ser man en liten del av Blogglandia representerade; flaggspel, stolsdynor & ljusstakar från Viola (Romantiska Ting), tomte-julkulor från Marie (Nostalgi & Romantik), det svarta “toalettbordet” från Jeanette (Fru Larssons Diversehandel), kofferten (som skymtar vid spegeln) från Annie (Annalunda Ting) och det vita matbordet från Malin (Montebello).
IMG_4274 IMG_4273
Vad gjorde man utan sina bloggvänner som har butik?
Den fina gunghästen (översta bilden) har jag också köpt av en bloggvän, när hon flyttade från Vallentuna.

Resten är arvegods och loppisfynd. Det enda nya är den svarta gångmattan. Den är 6,75 m lång och det hittade jag inte på nå´t loppis.

2013a

4 kommentarer:

samson sa...

vad fint du har det
nu förstår jag verkligen att du valde att flytta hit
ha det så bra
maggan

bakom berget sa...

Men , så fint du har fixat till det! Verkligen snyggt och jag ler igenkännande när jag ser hur du räknar upp alla goa bloggvänner med sina butiker. Fina vänner allihopa :o)
Ha en skön helg nu!

Kram Åsa.

Laila sa...

Spännande med alla fynd från bloggares bodar! Och vilken fin takkrona ovanför matbordet! Antar att du stannar där nere över jul? När är du tillbaka i Stockholm? Ses?
Kram

Anja sa...

Hoppas att din jul blir en riktig önskejul!/Kram, Anja