tisdag 23 april 2013

Vem?

Vem har jag haft på besök här?
Jag har vid några tillfällen hittat “mystiska” grävhål i örtagården och “Medicinrabatten”. Alltid grävda på samma ställe. En av dotter L´s hundar har orätt blivit anklagad för att ha grävt/krafsat upp dessa hål. Men i går kväll kollade jag att rabatterna var “hela”, efter sista “kissrundan”. I morse var det ett nytt hål, eller kanske mer en ingång, i örtagården. Hm!!!!
IMG_5492 IMG_5493
Min husmus har sprungit till mus-himlen via mitt proppskåp, så den kan det inte vara. Jorden är rejält uppsparkad, så det måste vara något större djur, men vilket? Katt, kanin/hare, grävling, råtta (!), mullvad ……. eller dylikt.
Nå´n som kan tipsa mig om vilket djur som kan göra så här och vad man i så fall kan göra åt det!?

2013a

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grävling eller mårdhund.Hälningar Kirsi

samson sa...

Jag vet inte vad det kan vara för djur,i kvällens Go´´kväll tipsade Gunnel Karlsson om en liten apparat som avger ett ljud som vi inte kan höra men smådjuren gillar det inte,finns säkert att köpa på nätet
ha det så bra
maggan

Bettina Bäck sa...

Det ser ju ändå ut att vara ett ganska litet hål? Någon form av sork? Pröva att sätta ut en vanlig råttfälla (om du inte har husdjur som kan fastna vill säga). Mina katter har tagit hiseliga vattensorkar som blir rätt stora. Men det där ser ju ut att vara precis vid huset.