tisdag 14 maj 2013

Humleuppropet har nått Villa Linnea

Det cirkulerar ett humleupprop för att “hjälpa hotad humla” i Trädgårdsblogglandia. Uppropet startades av Anne på bloggen Moseplassen. Nu har uppropet nått Villa Linnea från VÄXTHUSMADAM. Tack för det!
Om jag kommer i håg rätt har jag haft rätt många humlor i trädgården sen jag flyttade hit. Måtte det bli samma i år! Man blir ju minst sagt lite skraj när man läser om vad som kan hända om humlorna försvinner. KATASTROF är väl bara förnamnet!!! Humlevänliga blomster har jag redan sått och planterat, utan att egentligen tänka på att det ska vara just humlevänligt. Vi har väl samma tycke och smak de kära humlorna och jag kanske?! Blinkar
IMG_2379
Förra året köpte jag ett snyggt humlebad, men jag tror aldrig jag har sett någon humla bada där.
Men de kanske bara är blyga?!
IMG_2461IMG_2462IMG_2463IMG_2464

Årets bidrag till att “hjälpa hotad humla” blir ett humlebo enligt Laila på Fagerdala. Köpa och odla ekologiskt så mycket som möjligt är ju ett annat sätt att bidra till att “hjälpa hotad humla”. För då minskar ju användningen av olika besprutningsmedel och det är ju de gifterna som tydligen är det största hotet mot alla pollinerare, förutom monokulturer.
För nå´t måste man ju göra om det är så eländigt som det sägs.
Gör nå´t du med!

2013a

2 kommentarer:

samson sa...

det bästa är nog att odla giftfritt och inte att städa bort alla pinnar och gamalt gräs så de kan hitta lite boplatser
ha det så bra
maggan

Bettina Bäck sa...

Nähä, humlebad? Supergulligt! Jag hjälper till så gott jag kan och efter det förstånd jag har. Väljer gärna humlefavoriter och gör små improviserade bad överallt i trädgården. Hurra för dig som hakar på det här!