fredag 17 maj 2013

Kärt återseende

Det gäller att inte gripas av panik och springa runt som en yr höna och fixa det och det och det …. när man varit borta från trädgården i en och en halv vecka i dessa tider!! Det hinner hända en hel del, kan man lugnt påstå. Det har grott båda här och där, lökväxterna och min lilla “vård-björk” har slagit ut, maskrosorna frodas och gräset har vuxit.
IMG_5720IMG_5724IMG_5732
IMG_5730IMG_5731
IMG_5739IMG_5741IMG_5738
IMG_5742IMG_5743IMG_5735

Jag tänkte att det skulle bli stor skillnad om jag klippte gräset det första jag gjorde, men tji fick jag. Gräsklipparen började fräsa från en av sladdarna (jag har en elektrisk) och då vågade jag inte fortsätta. Sladden på själva gräsklipparen ser lite anfrätt ut, så det är nog bara att uppsöka en verkstad, eller köpa en ny. Ibland är det ju tyvärr så att det är billigare (och bättre?) att köpa nytt och kasta det gamla. Inte min stil!! Köper nog i så fall en uppladdningsbar&sladdlös, så jag slipper avgaserna.
IMG_5728IMG_5729

Gräsklippet skulle jag ha lagt på “Folkmedicin-rabatten”. Man ska ju fylla på med ca 10 cm färskt gräsklipp varje år för att tillföra den näring som sandbädden behöver. Det växer och gror i den rabatten, så det fungerar alldeles utmärkt med “den upphöjda sandbäddstekniken” enligt Åke Åkerstedt. Läs mer under fliken “Perennrabatter” om hur rabatten anlades (2011). Men det får alltså vänta.
Innan jag klipper där det är mycket maskrosor försöker jag kapa så många blommor som möjligt, för att inte sprida fröerna vidare. En liten insats i en stor värld av maskrosor, men i alla fall! Blommorna hamnar i sopen.
IMG_5592 IMG_5593
IMG_5725 IMG_5727
Vore den inte ogräs så skulle maskrosen vara min favoritväxt i maj, men det törs man väl inte säga!? Det är en otroligt pampig blomma …. egentligen.

2013a

Inomhus har Husmusen har varit på min potatis som ligger och gror. Vilken rackare, va!? Det var tomt i vissa krukor och på andra potatisar ser man tydliga gnagmärken.
IMG_5746 IMG_5745

3 kommentarer:

Bettina Bäck sa...

Absolut! Maskrosen ÄR pampig - i andras trädgårdar. Och potatisen grejar nog det där. De blir nog bra mammor allihopa i alla fall.

Viola sa...

Kan tala om att det känns i musklerna i bak och lår efter 2 dagar i vattenhålet...tror jag rensat 30 korgar med ogräs...så nog finns det att göra alltid...lite panik kan det bli när man bar är där en gång i veckan..kram och ha en fin helg

samson sa...

Gräsklipp är bra
vilken jobbig liten husmus du har
ha det så bra
maggan