onsdag 1 maj 2013

Sköna maj välkommen! Månadsbild maj 2013

Dags för ny månadsbild igen. Jag tycker att det var länge sen sist, samtidigt som jag undrar vart april tog vägen! Det blir lite kluvet.
IMG_5576
Gästboksrabatten (till höger i bild) har fått sig en rejäl omgång med spaden och renskrattan och det som fanns där när jag flyttade in på Villa Linnea har rensats ut, delats och/eller flyttats. Några stackars blommor från norra sidan om huset har flyttat hit. Hoppas de ska trivas bättre här, med lite mer sol och bättre jord. Sparrisen som också var helt fel placerad och skuggades av häcken till grannen har fått flytta till en pallkrage i full sol. Har ingen aning om man kan flytta på sparris så där, men jag testar. Hammocken har fått tak och de vita utemöblerna är framme. Nu fattas bara parasollet.  
Potagern har kommit en bit på väg (återkommer om den i ett eget inlägg senare).
IMG_5577
Det är lite skillnad mot maj förra året. Då var det nästan dags för årets första gräsklippning. Det är det inte i år!!
IMG_1506

2013a

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Idag är det ett riktigt skönt trädgårdsväder.

Laila sa...

Ja, det var skillnad! Har varken kunnat eller velat kolla fjolårets bilder från den här tiden. Ihållande datastrul! Men vårbruket är i full gång här trots minusgrader om nätterna. Tuffar på i trädgården och varvar med barnbarnsträffar. Livet är härligt!
Kram

Annika Christensen sa...

Jag undrar också var april tog vägen? Känns som om det fattas något. Men tittar man i kalendern så är det helt ok just nu. Härliga dagar vi har.
Nästa gång jag kommer till Charlotta så tittar jag in om du är hemma.
Allt gott
Annika