fredag 28 juni 2013

200 % jordgubbsland

I går blev jordgubbslandet dubbelt så stort mha trädgårdskurskompis M, som var på genomresa.
Inga nya jordgubbsplantor hade införskaffats, utan vi tog tillvara de plantor som revat sig från “mödrarna” i den vänstra/gamla delen. Snurrorna får extraknäcka som fågelskrämmor tills den riktiga fågelskrämman landat.
IMG_6340
Eftersom den högra/nya delen var en trädgårdskompost förra året så fanns det massor med frön som slagit rot där. Två potatisar som blivit kvar från förra året hade vuxit till ståtliga plantor. Det mesta (inte potatisen!) flyttade vi till en blivande rabatt. Där får jag hoppas de klarar sig tills nästa år då den rabatten ska göras i ordning. Nu ser det för bedrövligt ut, men 2014 kommer den att bli översållad med malva, vallmo, jättebalsamin, stockrosor, digitalis och lite annat smått & gott som hamnat där efter uppfräschningen av “Gästboksrabatten”. Mer frön finns i “förrådet”!
Det kommer alltså att bli en ståtlig rabatt med många höga blommor. Rabatten ligger i en liten sluttning och består av mest av gamla grästovor, som jag grävt upp lite var stans i trädgården och samlat här, utblommade snittblommor och gräsklipp. Det har blivit så pass mycket att rabatten är som en liten avlång kulle.
Här kommer FÖRE-bilder. Jag hoppas EFTER-bilderna blir färggrannare.
IMG_6334IMG_6333IMG_6332
Under säsongen ska det fyllas på med mer gräsklipp, sand och jord, prepareras med markduk och täckbark mot häcken bakom och sist, men inte minst, ska det fixas en kant runt om. Det blir en nöt att knäcka i vintern.

2013a

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Värst vad du "sliter" i din trädgård. Visst är det roligt.
Trevlig Helg!

Anonym sa...

Jordgubbar kan man aldrig få för mycket av!/Lena

Bettina Bäck sa...

Gulp. Är du verkligen säker på jättebalsaminen?
Och det ser fint ut med jordgubbslandet, tänk när det sätter fart. :-)

Margot sa...

Vilken lyx med ett så stort jordgubbsland!Än så länge får jag nöja mig med några krukor men det ska bli ändring på det så småningom:) En del av tjusningen med en trädgård är att det aldrig blir helt klart, det finns alltid jobb!
Ha en skön helg!

Anonym sa...

testar.
/Ingalis