onsdag 26 juni 2013

“Sent skola syndaren vakna!”

Jag har varit (nästan) helt ockuperad i mitt hjärnkontor med att få fason på den vildvuxna gräsmattan, så det har inte kommit så många frön i jorden. Barnbarnen hjälpte till, för ett tag sen, att så morotsfrön i en av pallkragarna och nu börjar det gro i några rader. Jag har fått, glömt bort och sparat några olika morotssorter, som nu samsas i en pallkrage. Så vi får se vilka sorter vi får njuta av så småningom! Det ser inte ut som om det finns liv i alla sorter. En del frön var nog ganska gamla om jag tänker efter.
IMG_6302 IMG_6304
Sallads-, ruccola- & spenatfrön kom i jorden i köksträdgården och i potagern kom (vit) mangold och andra (färggranna) salladsfrön i jorden i går. De ska förhoppningsvis bilda snygga mönster, för så ska det ju vara i en potager!

Under tiden får jag glädja mig åt att tre av majsplantorna och solrosorna växer och frodas, potatisen ska börja blomma, squashen, vitlöken och löken ser lovande ut och att bärbuskarna (blåbär, smultron, hallon, krusbär, vita och svarta vinbär) får bär i år. Inte många, men iaf!! Åsså jordgubbar förstås ……..
IMG_6305IMG_6308IMG_6311
IMG_6328IMG_6322
IMG_6314IMG_6320IMG_6318IMG_6316
Eftersom mitt sående har startat så sent hoppas jag på en låååång, vaaaaarm &fiiiiin höst ända in i oktober minst!!! Då hinner jag nog skörda ett och annat. Till hjälp för alla nysådda frön kommer det just nu ett alldeles perfekt regn, lagom hårt och ihärdigt. Det behövs även för den nyklippta gräsmattan. Den ser så torr och bedrövlig ut. Vi trädgårdsmänniskor gillar regn ….. ibland.

2013a

3 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Bär av alla de slag får du gott om, hoppas du får en fin skörd av rädisor och morötter också.
Kram!

samson sa...

ja en regnig dag då och då är skönt både för växter och oss trädgårdstokar
ha det så bra
maggan

Silversmed Linnéa Eriksdotter Ekencrona sa...

Nämen är det MIN villa jag råkar på? hih...

Så trevligt och fint det ser ut! Och frön... här kom de sent i backen också i år för det var verkligen ingen förgroddsvår man hade!

Ha en fin sommar!

Varm hälsning,
LINNEA i Solglänta :o)