fredag 5 juli 2013

“Gula Hörnan” (från ett annat håll) och betong-gjutning

Så här ser “Gula Hörnan” ut fotad med groventrédörren i ryggen. Bilen parkerar jag till höger om Ölandstoken. Grodyogisen i havtornsbusken (som jag skrivit om här) syns bakifrån till vänster i bilden. Jätteramsen kommer från Herr & Fru Bonde, Jättedaggkåpan kommer från Herr & Fru Opera, Havtornen kommer från Fagerdala och Ölandstoken och Hostorna fanns i trädgården när jag flyttade hit. Gojibusken och blomstertunnan med omnejd skrev jag om i går. Om jag får säga det själv (och det får jag väl?!) så är jag mycket nöjd med “Gula Hörnan” så här långt. Jag tycker det ser jättebra ut. Återstår nu att täcka stora delar av gräset med täckbark.
IMG_6366text
Jag har gjort mitt första “konstverk” i betong på egen hand. Formen till “Broder Sol & Syster Måne” köpte jag på trädgårdsmässan i Älvsjö förra året. Motivet passar ju bra i den Asien-inspirerade delen av trädgården.
Det var med viss vånda jag vände på formen och skakade ur rundeln när betongen brunnit färdigt, men det gick bra. Betongen blev tyvärr ganska lös och den var också från förra året och innehöll en hel del klumpar. Det blev lite luftbubblor kvar, men jag är jättenöjd ändå.
IMG_6367

2013a

2 kommentarer:

Pilgrim sa...

Jag tycker att bubblorna ger det lite mer karaktär. När betongalster blir för släta blir de lite intetsägande. Nej, fram för mer skavanker :-)
Kram Hélena

Skaparglädje sa...

Så fint konstverket blev. Jag fick också bubblor i mina hjärtan. Men det ska synas att det är hemgjort.
Ska snart gjuta mer...åker bara bort ett par dagar först.