måndag 8 juli 2013

Potagern

Hur ser det ut i årets rabatt; potagern?
Lite ojämnt fördelat mellan söder och norr kanske, men annars rätt snyggt, faktiskt!
IMG_6464
SO, S och SV-delen: Solrosorna blev lite för många och lite för dominerande. Några har jag varit tvungen att ta bort för att majsen skulle få någon sol över huvud taget. Ringblommorna, som jag planerat för, fanns det ingen plats för. Inga solrosor nästa är alltså! Några pigga krasse-blommor tittar lite förskrämt fram mellan solros-stammarna. Kärleksörten i relationshörnan (SV) har fått sällskap av “Drömprinsen”. Blå lavendeln kommer fint i SO-hörnet (rikedom/överflöd). Nyköpt vit lavendel står i västra delen. Den ska sättas utanför potagern till nästa år, precis som den blå. Fågelbadet är flyttat och den andra, runda metallbrickan har blivit blomsterbord.

IMG_6439
IMG_6437IMG_6438IMG_6449IMG_6440
IMG_6470IMG_6458

NO, N och NV-delen: Det går knackigt för den perenna, vita luktärten, men den är på gång. Sköna mönster har bildats av vit mangold, vit gurkört och rosensallad i NV-hörnet och vårlök och spenat ´Viking´ i NO-hörnet. Krukor med aloe vera har ställts ut för att fylla ut tomrummen (än så länge!). I norra pallkragen har sockerärtan “Shiraz” börjat komma. Den större ruskan är flyttad från en pallkrage i köksträdgården, där det tydligen blivit kvar några ärtor från förra året. Jag trodde det var “Shiraz”, men det var helt gröna ärtor.

IMG_6462
IMG_6443IMG_6442IMG_6469IMG_6448
Återkommer om rapport längre fram när det vuxit på sig mer även på den norra delen.

2013a

PS. Så här ser det ut fotat från väster mot öster:
IMG_6465
Det blir inget växthus där partytältet är placerat nu. Som Laila på Fagerdala mycket riktigt påpekade finns det inga träd som kan skugga, så det kommer att bli alldeles för stekhett utan en endaste skuggtimme under dagen. Jag ska testa att ställa partytältet väster om huset i stället. Där finns det träd och andra hus som skuggar. DS

2 kommentarer:

Luna Ek sa...

Kul att läsa om någon som har koll på väderstrecken. Lycka till!

Margot sa...

SÅ behändigt med pallkragar, det ska jag satsa på senare också! För några år sedan hade jag också sått solrosor, men jösses så stora och höga de blev för min lilla plätt:))...det gör jag inte om:) Smart att med hjälp av partytältet prova ut var växthuset passar bäst!
Ha det gott!