torsdag 29 augusti 2013

En primadonna har anlänt till min trädgård

Nu är den planterad min nya kärlek blodfläder ‘Black Lace‘.
IMG_7427 IMG_7436
IMG_7431IMG_7430
IMG_7432IMG_7429
Det var på trädgårdsvandringen tidigare i augusti vi träffades för första gången och det blev kärlek vid första ögonkastet. Jag föll för den fantastiska färgen! Till skillnad mot mänskovärlden kan man köpa sig kärlek i trädgårdsvärlden, så jag begav mig till Blomsterlandet i dag och köpte en blodfläder ‘Black Lace’. Nu står den som första primadonna i min blivande rad av buskar/träd som så småningom ska skugga mitt växthus ………. hoppas jag!
Så här var planen i juli –13.
IMG_6569b
Och så här ser det ut nu:
IMG_7439text
Nästa års rabatt har kommit en bit på väg med täckbarksgång mellan häck och rabatt, ordningen mellan träden/buskarna har ändrats, växthuset kommer eventuellt att hamna på andra sidan om potagern och silverpäronet kommer att bli ett “riktigt” päron, körsbär eller plommon.
Bilden på blommorna från webben och bilderna på ett fullvuxet träd/buske med bär från trädgårdsvandringen 4/8.
IMG_7112311-large_defaultIMG_7111
När jag ändå var i farten flyttade jag min japanska lönn från en tynande tillvaro i “Blomstertunnan” till en mer öppen tillvaro i “nästa års rabatt”. Den matchar ju i färg så jag ville gärna ha den i samma område som blodflädern. Nu står den i “Japanska Hörnan” och jag hoppas den ska trivas bättre där och växa på sig under nästa år.
2013a

5 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Så fint det blir. Lika bra att passa på att möblera runt i trädgården när spaden och inspirationen är framme!

Laila sa...

Oj oj vilka planer! Lycka till med din primadonna! Kram från en utmattad Laila

Pilgrim sa...

Ser helt underbart ut med dina planer :-)
Kram Hélena

ZielonaMila sa...

Fantastic presentation, a garden is a great place :) Regards

Fullblodsekologen sa...

Låter verkligen spännande med dessa växer, själv har jag enbart gamla äppelträd i trädgården som i år är överfulla med frukt. Så dina växter låter riktigt exotiskt. Ha en fin fortsättning på veckan! Kram/Annelie