onsdag 7 augusti 2013

Inredning utomhus

I år har jag lagt ut mattor lite varstans utomhus; på trappan vid entrén, i uterummet (under tak), i en stol och under en av mina Buddha-bilder, för att få det lite mer “hemtrevligt”. Entrén blev med ens något helt annat när det kom på en matta. Mattorna kommer bl.a. från huset i Stockholm och det är inte så noga om de blir förstörda. Men denna fina, soliga sommar har det inte gått så hårt åt mattorna fastän de legat ute nu i över två månader.
IMG_6504 IMG_6981
IMG_7062
I hammocken har det legat lime-färgade dynor ute nästan hela sommaren. Jag tog in dem vid några tillfällen i början av säsongen. Det har inte gått så hårt åt dem heller denna torra & soliga sommar.
IMG_7055
Uteätarplats 1: Tygdukar ger en mycket skönare känsla när man sitter och äter, även utomhus. Vita dukar finns det gott om till en billig penning på loppis, så det gör inget om de blir förstörda när de ligger ute.
IMG_7035IMG_7037
Uteätarplats 2: Tänk vad en lykta uppe i äppelträdet och lite blommor på bordet kan göra skillnad!
IMG_7017IMG_7047
”Duken” på det här bordet är en bit (syntet)spets som är fastsatt med häftpistol. Den har legat ute även över vintern och ser bara lite skamfilad ut. På så vis är det bra med syntet. Annars föredrar jag bomull eller linne.
IMG_7050IMG_7046
Uterummet under tak har fått spetsgardiner och en gammal soffa som nytillskott i år. Det här har blivit en klar favoritplats. Den är toppen båda när det regnar och när solen steker från en klarblå himmel och man vill ha skugga. Radion är på plats och där har jag lyssnat på EM i fotboll i sommar.
IMG_7062
IMG_7066IMG_7059
Nu kan man börja tända ljus ute innan man måste gå in för kvällen. De limefärgade dynorna som ligger i fåtöljerna har fått ange färgen på ljusen i uterummet.
IMG_7069

2013a

2 kommentarer:

Anja sa...

Ja, men så är det! Detaljerna berättar egentligen graden av engagemang i det man skapar!
Så fint det ser ut med lyktan i trädet och textilier mm där ute. Blommor i vas är på snudd ännu läckrare ute än inne...väldigt tjusigt i varje fall att krus och pytsar med blommor i.
Anja

Laila sa...

Ja, du har det verkligen ombonat och mysigt i din trädgård!Det kan jag/vi garantera!
Ring när du är på väg uppåt!
Kram