fredag 26 september 2014

Blommig fredag - Vårfrestelser

Första veckans tema PREMIÄR missade jag. Om jag hade varit med, skulle jag kanske ha låtit min nya blogg, som jag håller på att konstruera inför min flytt, haft PREMIÄR Jag har avslöjat hemligheten förut här, men nu börjar det ju närma sig mer konkret eftersom Villa Linnea är till salu och jag planerar min flytt hem till herr Traktor i årsskiftet 2014-15.
Förra veckans blommiga fredag – sommarplågor - missade jag också.
Men nu då!!!!!
Vårfrestelserna är många, både i rabatterna och i köksträdgården.
Drömmen om en odlingslåda full med olika sorters kål lever i mig och förberedas inför våren 2015. Rättviksknutar och stor fiberduk är inköpta, elledningsrör och fler fröer till olika sorters kål (grön-, svart-, vit-, blom-, bryssel-) ska inköpas, frön (bl.a. blomkål ‘Snowball’) ligger och väntar, småkrukor för försådderna är inventerade och jag hinner plugga på hur jag ska bära mig åt innan våren kommer. Under tiden får jag gôtta mig åt andras bilder på grönsakerna/kålen och läsa texten från Runåbergs om hur man odlar kål och titta på bilderna på deras hemsida. Tänk att kunna gå ut i köksträdgården och plocka in ett blomkålshuvud som man själv har dragit upp från frö. Det är lycka det!
 snowballbroccolifalstaff
Frestelserna att beställa mer och fler fröer är stora så här års när odlingssäsongen snart är över, men än värre blir det frampå våren då frökatalogerna vårfrestar med allt nytt, spännande och intressant. Samodling med en himla massa sommarblommor planerar jag också för. Linné-tagetes, rosenskära, solros och vallmo bl.a. Ringblommor, indiankrasse, purpurklätt, digitalis, stockros osv, osv, osv.
linné-tagetesroseskärasolros vallmo
Det blir till att bygga många fler odlingslådor om allt det här ska få plats och det blir att börja redan nu, så inte vår(på)frestelserna blir för stora.
Se fler bidrag till “Blommig fredag” genom att klicka på bilden nedan.
blommigfredag2014
http___signatures.mylivesignature.com_54492_257_601CFB984AC3588314C3A678DA4AFE3E

10 kommentarer:

Pilgrim sa...

Åh, vad spännande med flytt och ny blogg :-) det ser jag fram emot.
Kram Hélena

Rost och rädisor sa...

Kål är kalas! Skulle också vilja ha en stor kållåda, men tycker det tar för mycket plats. Just nu begränsar jag mig till några plantor svartkål, asiatiska kålsorter som växer snabbt och olika kålsallader. Så snyggt att samplantera kål och blommor. I år upptäckte jag varianten svartkål/heliotrop.
Blir också så glad över att få läsa om grönsaker på temat vårfrestelser. Finns det förresten nåt godare än primörer...
Så gratulerar jag till flytten! Ska du bli heltidssmålänning också?
Allt gott
Anette

Gunborg Uhno sa...

Ny blogg och flytt låter spännade.Att välja fröer för sådd på våren har jag äntligen lyckats lugna ner mig med sådde alltid för mycket.
Ha en skön helg.

Meta sa...

Vad kul att få börja nåt nytt till våren
Lycka till
Ha en fin lördag
kram Meta

Inger sa...

Ofta är planerna lika roliga som själva genomförandet.
Trevlig helg!

Susie på Stjärnarve sa...

Efter att vi fick potatisbladmögel ett år som tog all potatis jag satt och som sen spred sig - i flera år - till tomaterna, så är jag väldans restriktiv med matnyttig odling. Det enda jag har är tomater, chili och paprika på altanen och så har jag några vindruvsstockar på friland - och jag får så mycket så jag kan nästan inte ta hand om allt. Men i år ska jag och två vänninor ha en liten växt- och skördemarknad så då har det gått åt. Och jag hade gärna haft lite annat också, som kål, bönor osv. Men bara i år!
TREVLIG HELG
Susie

Lena/isis sa...

Drömmarna och frestelserna är många . Och du har ju helt underbara sådana. Kul!! Kram

Veronica sa...

Visst är det vår m(på)frestelser!
Det finns väl ingen årstid som är så jobbig som våren och inte heller nån som är mer efterlängtad ;)

Mias Trädgård sa...

Så himla spännande med både ny blogg och nytt hem! :) Tur att fröer inte tar så mycket plats i flyttlasset! ;) Ha en skön söndag! :) Mia

Merja sa...

Spännande med flytten! Lycka till:)