måndag 9 april 2012

Lördagsutflykt

I lördags gjorde jag en utflykt till Madam och Monsieur Cesar och deras fina trädgård i Älmeboda. Det var (utan att överdriva) svinkallt utomhus, men inomhus serverades värme båda i form av kaffe och gemenskap. En härlig familj som jag lärt känna via bloggandet. De har en jättefin blogg! Trädgårdspysslarkänslan infann sig inte riktigt i denna kyla, men nästa gång ska jag handla lite roliga och mysiga grejor i deras butik, framförallt till barnbarnen. Kameran kom inte heller fram!

På vägen hem stannade jag till på Korrö/Linneryd och vandrade runt lite. Korrö är en liten ö mitt i Ronnebyån. Solen tittade fram och allt kändes mycket mer som påsk och vår, inte som om det vore vinter. Många fina hus finns det att titta på där. STF driver vandrarhem i några av husen, andra är privatägda. Restaurang, fik och en liten butik finns. Korrö är också en hantverksby, men den är bara öppen under sommarsäsongen. Läs mer om Korrö här och om hantverksbyn här. Mest känt är Korrö för sin årliga folkmusikfestival.

Så här skulle jag mycket väl kunna tänka mig att bo!IMG_0891IMG_0880IMG_0881
Sitta i fönstret och titta ut över vattnet och mina grannar,
IMG_0882IMG_0883
eller över den gamla sågen och höra vattenbruset,IMG_0894
IMG_0892IMG_0879
eller titta på andra fina & roliga saker.
IMG_0886IMG_0888
Jag bara måste åka tillbaka när det finns mer att se, hantverkarna är i gång och det är lite varmare!

16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

6 kommentarer:

Skaparglädje sa...

Visst är det värt att besöka familjen Cesar och deras underbara trädgård. Korrö är också väldigt fint, jag bor bara 1 km därifrån.
Kram!

Madame C sa...

Härligt att ha dig här Eva-Linnea! Vi ses snart igen:)
Charlotta

Elsa och Helena sa...

Vackra hus och omgivningar...kan också mycket väl tänka mig att bo där:)
KRAM Helena

Margot sa...

Men hallå!!! Så kul att hitta hit till din andra blogg och få följa din smålandsträdgård!! Min gubbe och jag har en dröm om att få flytta till småland när vi blir pensionärer om några år och då ska jag ha en mycket större trädgård än den jag har nu:)) (Gubbens släkt kommer från Småland)
Härligt ställe du visar bilder från!
Ha en fin dag!
Kram Margot

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Vil bare minne dag på vårens Blogger's Sunday Walk som finner sted førstkommende søndag ;:O)
Du blir vel med?

Annika Christensen sa...

Jo du där skulle jag också kunna tänka mig att bo.
Kul att du har varit hos Cesars.
Jag är upp på mässan även på torsdagen och det är då jag tänke försöka göra mina ärenden. Men stoppa mig och du ser mig. Jag har ett möte under lunchen men annars skall jag försöka införskaffa lite jobbrekvesita.Och så min spann.
Hörs och kanske ses
Kram
Annika