lördag 30 juni 2012

Hur gick det med klematisen och syrenen?

Jo, tackar som frågar. De är i jorden nu med ordentligt med ny jord, vatten och återigen vatten, både från min vattenkanna och direkt från ovan.

Klematisen ska klättra på en av de sparade “tuja-skeletten” utmed gatan. Jag har jordat en hel rad med klematisrankor för att få fler tidigblommande klematisar att klättra i de övriga tujorna längs gatan.
IMG_2133 IMG_2132
Syrenen, som är vit, ska få rama in hammocken i någon sorts berså tillsammans med de två schersminerna som stod där innan.
IMG_2216

Redan innan syrenen kom i jorden hade det börjat växa ut små skott. Det bådar väl gott?
IMG_2169IMG_2195
FÖRE/EFTER-bilder
IMG_2197
IMG_2212
IMG_2198
IMG_2213

Nu är det bara att hålla tummarna för att det funkar. Svar får vi ju inte förrän nästa år, efter vintern. Det ska bli intressant att se hur det funkar att flytta växter så här. Antagligen går det alldeles utmärkt.
16D6695C8B138ABE3354D14E0153A097

5 kommentarer:

Laila sa...

Jag tror att det kommer att gå jättebra. Både alpklematisar och syrener är ganska tuffa och anpassar sig lätt i nya miljöer! Här skvätter det idag men det ska bli sol i eftermiddag. Du har också fått en del regn förstår jag. Det blir väl en sån där "vandrande-lågtryckssommar"... Tröstar mig med att det nog blir en bra svampsäsong!
Kram/Laila

Katarina sa...

Du är så flitig! KOmmer säkert gå bra och bli hur fint som helst!

Laila sa...

Hej igen! Såg just i din kommentar på min blogg att du har problem med jordgetingar. Här kommer råd från Johan: "Jordgetingar är ingenting annat än vanliga getingar som byggt under mark i stället för ett 'pappersbo'. De har endast en ingång - så enklast är att proppa igen den med en sten el dyl. Lägg gärna dit några stenar alldeles i närheten då tappar de återvändande getingarna orienteringen och vimsar runt innan de försvinner."
Kram!

Pilgrim sa...

Det tror jag med! Kommer att bli jättesnyggt med syrenen där.
Ha det bäst!
Kram Hélena

EL sa...

Tusen tack Laila! Jag ska spana in var de går ner i underjorden i morr´n. Jag har tagit bort den rest av kompost som låg över, så det ska nog gå att se var ingången är.
Natti