fredag 26 oktober 2012

Blommig fredag - Energi

Idag är det “blommig fredag” igen och veckans tema är  –ENERGI

1-IMG_8834-001

Klicka på bilden (eller här) så kommer du till “Bland rosor & bladlöss” och kan länka dig vidare till fler bidrag i denna veckas energigivande och energiska tema.

Här kommer mitt bidrag:
Man får energi i trädgården!
Man ger energi & kärlek till den och man får tusenfalt igen. Jag strävar efter att få all energi & (växt)kraft som trädgården alstrar att stanna kvar i den.
Ta hand om det mesta och bära i väg så lite som möjligt, är mitt motto.
Komposterna är mina kära följeslagare i den strävan. Där samlar man mycket energi från trädgården och ger tillbaka till densamma i “förädlad “ energiform.
Just nu har jag fem stycken runt om i trädgården, tre “öppna” för trädgårds- och två “slutna” för köks-avfall. En “sluten” kompost är i funktion och fylls på allteftersom, medan den andra ligger i träda och “brinner” klart tills i vår, då den ska strös ut i de pallkragar som kräver mest näring nästa år = de där squash och pumpa ska odlas. De tre öppna komposterna befinner sig i olika stadier av kompostering och fylls på så att det förhoppningsvis blir en bra blandning av kol & kväve i slutprodukten.

IMG_3033
En öppen kompost närmast till vänster, tre pallkragar bildar en öppen kompost och en av de två slutna komposterna syns på bilden.

Sist, men inte minst, gödslar jag med “guldvatten” och ger tillbaka den energi som jag själv får av de bär, frukter & grönsaker som jag skördar och äter.
Towa-kannan är ovärderlig!
towa-guldkannan

En annan energikälla för mig är feng-shui. Jag riktigt känner hur energin flödar på ett helt annat sätt i huset i Stockholm nu när jag har röjt vind, klädkammare och förråd maa flytten. “Bröten” på vind och i förråd syns ju inte, men finns där ändå påverkar ju en vare sig man vill eller inte. Nu när det är tomt …… känns det.

bagua

En skön fredag och en fantastisk sista hösthelg i oktober önskar
el2012kärlek

IMG_3025

8 kommentarer:

bakom berget sa...

Önskar dig en skön helg!

Kram Åsa.

Veronica sa...

Såklart komposter ger massa energi :)

Ha nu en härlig helg!

Lisa sa...

Åh fantastiskt , hurra vilket bra energiinlägg :-)) Kretsloppet är så viktigt att tänka på, så bra du har ordnat det. Känner att jag snart måste ta tag i det där med röj, bara liiite till ute, sen ska jag gå in i min mörka garderob ;-) Det får bli vinterns energikick. Ha en skön helg
Lisa/Lisas trädgård

Berit sa...

Underbar tolkning av temat för kretsloppet är ju en energikälla om något.
Ha en underbar helg!!

gunsan sa...

Kompost energi har man mycken nytta av.MVH

Bettina Bäck sa...

Oj, oj. Jag måste pyssla med komposterna också innan vintern kommer! Lite läbbiga är de allt, men jag blir himla nöjd när jag ser den fina kompostmyllan. Trevlig helg!

Pilgrim sa...

Vilken härlig tolkning!
Ha en underbar fredag!
Kram Hélena

Anita sa...

Så härligt att kunna ha 5 komposter. Gillar din tolkning av temat.

Ha en trevlig helg!