fredag 3 maj 2013

Det är mycket svart i “inredningen” i min trädgård

Undrar varför? Svart är ju en sorgens färg, men också färgen (enligt feng-shui) för området “karriär & ambitioner” (norr). Aha, jag förstår!!
Nu när utemöblerna från radhuset i Stockholm är ute ur garaget och utplacerade upptäcker jag att det är mycket svart (och lite grått och lite vitt) i trädgården, när jag ser mig omkring. De nya pallkragarna i potagern är svarta, de nya pallkragarna i köksträdgården har jag laserat med svart och bärbuskstöden är svarta. Klätterväxtstödet i potagern är svart. Hammocken, baden-baden-stolarna, grillen, vilstolarnas dynor, ett litet trädgårdsbord, hyllan vid lilla entrén, diverse lyktor, en trädgårdssoffa, matbordet och stolarna vid matbordet är svarta/grå.
IMG_5648 IMG_5632 IMG_5642
IMG_5654 IMG_5650 IMG_5655IMG_5651 IMG_5652
Iofs snyggt men lite trist. Nu blir det att ta fram färgburken med vitt och måla det som kan målas och piffa med textilier i glada färger (eller med vita spetsar)!!
Man tager vad man haver, så de limefärgade dynorna, som jag ärvt av dottern, har satts i hammocken och i två fåtöljer i uterummet. Fåtöljerna måste jag nog måla vita, tror jag. Några gamla, lite retroaktiga kuddar till = Snyggt!
IMG_5634 IMG_5638 IMG_5639
Medelhavshörnan får bli en extra färgklick, även innan alla färgglada pelargoner får komma ut. Rosa slang (köpt på trädgårdsmässan förra året) kan ju få vilken “surkart” som helst på gott humör. Här testas bevattnings-anordningen (en uppochnervänd PET-plaska med bortklippt botten) som ska hålla liv i min temporära kryddgård tills nästa gång jag kommer till Villa Linnea. Det fiffiga med att klippa bort botten är att man kan fylla på vatten utan att ta upp flaskan. Observera att hyllan är vit. Alltid något!
IMG_5629 IMG_5643
Lite retro på vilstolarna ser inte helt fel ut! De dynorna är också arvegods från dottern.
IMG_5635 IMG_5636
Ljusblå ljus i de stora, svarta lyktorna har jag inte haft förut.
IMG_5637
Jag ska tänka mig för när jag införskaffar något nytt till trädgården nästa gång och försöka undvika svart!!
Som tur är finns det ju lite vitt här och där också. Trädgårdsmöblerna vid potagern har jag visat tidigare, de två parasollerna är vita, vid entrén står två vita stolar och vita lyktor och så är förstås hela huset i vitt tegel.
IMG_5644 IMG_5645

En superskön fredag önskar
Eva Linnea

PS Passar på att visa majtrappan.
IMG_5647
DS

6 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Svart är sååå snyggt ute i trädgården.
Gillar det enormt :=)

Önskar dig en trevlig helg!

Bettina Bäck sa...

Nähej, du köpte en sån där rosa slang. Jag ångrar mig! Vill också ha :-)
Och så kul att komma på sig själv så där som du har gjort. Ofta tänker man ju inte riktigt på vad man har samlat på sig.

Skaparglädje sa...

Men om stommen är svart kan man piffa upp det med färg i dynor, krukor och växter.

Laila sa...

Svart är sååå snyggt i trädgården. Inser att vi har för lite svart inredning där. Alla våra trädgårdsmöbler har råkat bli vita. Om du är i Stockholm nu kan du väl svänga hit? Du är alltid välkommen!
Kram

Pilgrim sa...

Svart är snyggt och det har jag på Gotland :-) Hela huset!
Ha det bäst!
Kram Hélena

♥ Hannele på Hisingen sa...

Snyggt.